Információk

Kedves Ügyfelünk!

Az alábbi oldalon tájékozódhat a szolgáltatásainkkal kapcsolatos és egyéb fontos tudnivalókról.

Mi a menete egy gázkészülék javításának, mi az a karbantartás?

Fontos különbséget tenni gázkészülék karbantartása, és javítása között. Sokan nem gondolják fontosnak egy gázkészülék karbantartását, mondván: „Minek ezt karbantartani, hisz működik!”

Amennyiben karbantartatni szeretné gázkészülékét telefonos beszélgetés alkalmával van lehetőség időpont egyeztetésre.

Bizonyos esetekben a karbantartás (amely egy általános tisztítást, ellenőrzést foglal magába) orvosolja a készülék hibáját/problémáját.

Az esetek nagy részében, amikor a kazán már kiállt hibára, vagy már el sem indul valószínűleg nem fogja megelégelni ha kitisztítjuk, továbbra is jelen lesz a hiba.

A karbantartás a gázkészülék alkatrészeinek idő előtti meghibásodását akadályozza meg, ezen túl már jelen lévő kisebb rendellenességek (pld.: vízköves szivattyú automata légtelenítő) még időben történő észrevételét teszi lehetővé.

Lehet, hogy az Ön gázkészüléke már évek óta üzemel probléma mentesen, karbantartás nélkül, de ez nem azt jelenti, hogy minden teljesen rendben van. Az előző példából merítve egy elvízkövesedett automata légtelenítő miatt nem fog egyből leállni a kazán, de ha bekerül a levegő a rendszerbe, és azt nem tudja onnan semmi kidolgozni az okozhatja a kazán leállását, emellett komoly korróziónak van kitéve a kazán és a fűtésrendszer belső szerkezete a beszorult légbuborék(ok) miatt.

Tehát ezen apró rendellenességek észrevétele, és időben történő orvoslása sok pénzt spórólhat meg Önnek hosszú távon.

Emiatt javasoljuk éves szintű 1 x-i gyakorisággal a gázkazánok, illetve gázkonvektorok karbantartását.

Amennyiben javítani szeretné gázkészülékét szintén telefonos beszélgetés során van lehetőség időpont egyeztetésre, illetve a hibajelenség nagy vonalakban történő elmondására.

ŐSZINTESÉG-FÉL NYERESÉG

Nagyon szépen kérjük jelenlegi, és leendő ügyfeleinket is arra, hogy legyenek velünk őszinték!

Sajnálatos módon gyakran találkozunk „rendszeresen karbantartott” gázkészülékekkel, amely meghatározásnak sok esetben nincs valóságalapja. Szerelőink felkészültségét bizonyos esetekben elősegíti az, ha a kiszállást megelőző telefonos beszélgetés során ügyfeleink őszinte és valós információkat szolgáltatnak számunkra.

Javítás menete:

 • Először is fel kell tárnunk az üzemzavart okozó hibát/hibákat, amelyre egy helyszíni kijárás során kell lehetőséget biztosítani
 • Ha van lehetőség a hiba(ák) elhárítására, (legyen az végleges, vagy ideiglenes) abban az esetben nem számolunk fel hibafeltárási díjat, csak a javítás díja lesz esedékes
 • Amennyiben nincs lehetőség azonnali javításra, a hibafeltárás díja kerül felszámolásra
 • A kijárást követően árajánlatot küldünk e-mailben az ügyfél részére a szükséges javításról, alkatrész cseréről
 • Akut problémák esetében ez az ajánlat akár még aznap megküldésre kerülhet, de legfeljebb 2-3 munkanapon belül megküldjük
 • !FONTOS! A szerelő munkatársunk kijárása után kérjük ügyfelünket, hogy jelezze központi hívószámaink valamelyikén irodai kollégánk felé a szóban forgó javítás szükségességét; az Ön együttműködésével tudunk gyors és precíz szolgáltatást biztosítani
 • Nem áll módunkban más, nem a cégünk szakembere által diagnosztizált hiba szerint megkezdeni a javítási folyamatot

Mit tartalmaz az ingyenes kiszállás?

Az ingyenes kiszállás tartalmazza a helyszínre való érkezést, és a kiszállást.

NEM TARTALMAZ:

 • Parkolási költséget
 • Hiba megállapítást
 • Szerelési díjat
 • Munkavégzést
 • Anyagbeszerzési díjat

Gázkészülék karbantartására nem áll módunkban garanciát vállalni, mivel ez egy tisztítási/ellenőrzési tevékenység.

Az általunk kicserélt alkatrészekre, illetve egyéb szerelési munkálatokra tudunk csak garanciát vállalni a jótállással kapcsolatos hatályos jogszabályok alapján.

Ajánljon minket!